Ture në Kosovë dhe Ballkan

Kosovo Holidays, degë e Albania Holidays, si një nga operatorët turistikë më të specializuar për turistët që hyjnë, ofron një sërë turesh në Kosovë, Shqipëri dhe në vendet fqinje, Mal të Zi, Maqedoni etj. me teper Turet tona të Kosovës për individë dhe grupe janë të projektuara për të garantuar një njohje autentike të historisë së Kosovës, natyrës, kulturës, jetës së përditshme dhe njerezve. Këtë e bëjmë me dashurinë dhe pasionin më të madh për vendit tonë, me një ndjesi optimiste që duam ta transmetojmë edhe të klientët tanë përmes itinerareve interesante, vendeve piktoreske dhe guidave jashtëzakonisht pasionante dhe të afta. Itineraret tona dhe gjatësia e tureve janë të negociueshme, duke e bërë më të lehtë për ju për ta përshtatur turin tuaj në Kosovë bazuar në interesat dhe kohën tuaj. Ne mirëpresim kërkesa nga individë dhe grupe. Më poshtë ju do të gjeni disa shembuj të tureve me ofertën perkatëse, por ju sigurojmë se mund të bëjmë shumë më tepër për të mundësuar një udhëtim enkas për ju.

Vizitë në Prishtinë

Një tur në këmbë nëpër kryeqytetin e Kosovës, Prishtinë ku eksplorojmë atraksionet e saj kryesore në qendër dhe rrethinat e saj, duke përfshirë: Bulevardin Nënë Tereza, Monumentin i Skënderbeut (Heroit Kombëtar Shqiptar), Kullën e Sahatit, Ndërtesat Qeveritare të Kosovës dhe monumentin New Born, i cili është bërë simbol i këtij shteti të ri.

Vendndodhja: Kosovë
Zgjatja: gjysëm dite

Turne një ditor në Prishtinë

Prishtina është qendra kulturore, ekonomike, dhe administrative e Kosovës me një histori të gjatë në lokalitetin e saj. Në një turne të plotë ditor në Prishtinë, ju mund të zbuloni vendet arkeologjike, monumentet të mbrojtura nga UNESCO, vende shumë të vjetra osmane, rrugë të ngushta prej guri dhe ndërtesat tërheqëse e të gjata. Monumenti i ri i new born-it është duke u bërë simbol i këtij shteti të ri.

Vendndodhja: Kosovë
Zgjatja: 1 ditë

Prishtina në fundjavë

Ky është një turne, ku ju do të jeni të bazuar në Prishtinë, në kryeqytet ku jeta shoqërore dhe argëtuese e vendit ndodh. Megjithatë ju do të jeni në gjendje për të vizituar disa nga monumentet më të rëndësishme që Kosova ofron këtë tur ne e kemi organizuar për ju në formën e ekskursioneve.

Vendndodhja: Kosovë
Zgjatja: 3 ditë

Kosovë, zbulo Prishtinën

Ky është një turne ku ju do të qëndroni në Prishtinë kryeqytetin e Kosovës, por do të jetë e mundur për të vizituar disa nga monumentet më të rëndësishme që Kosova ofron në dy ekskursione të gjera që ne kemi organizuar për ju.

Vendndodhja: Kosovë
Zgjatja: 4 ditë

Tur aventure Kosovë

Nëpërmjet këtij turi aventure do të njihni një pjesë të panjohur të Kosovës. Ky tur është i kombinuar me vizita nëpër bukuritë natyrore dhe kulturore të Kosovës, vende të UNESCO-s, manastireve, kishat dhe xhamitë mesjetare, me ngjitje dhe ecje në Bjeshkët e Nëmuna të Kosovës.

Vendndodhja: Kosovë
Zgjatja: 5 ditë

Tur i plotë në Kosovë

Turi i plotë i Kosovës është një turne i përqëndruar në monumentet më të mëdha që ky vend i vogël dhe i ri ofron. Ky është një turne i madh hyrës në historinë e Kosovës të kohëve të fundit dhe asaj të kaluar, si dhe njohës me monumentet dhe traditat e saj.

Vendndodhja: Kosovë
Zgjatja: 5 ditë

Zbulo Kosovën nga Shkupi

Ky është një turne i përqëndruar në monumentet më të mëdha të Kosovës duke përdorur qasjen më të lehtë me linjat ajrore e me kosto të ulët nga aeroporti i Shkupit kryeqyteti i Maqedonisë. Ky turne i Kosovës arrin t'ju japë vizitorëve një fotografi të plotë të asaj që ky vend i ri ka për të ofruar.

Vendndodhja: Kosovë
Zgjatja: 5 ditë

Tur natyre Kosovë

Ky është një turne, i cili ka për qëllim të shfaqë natyrën spektakolare të Kosovës një vend i mbyllur në tokën e vetë e pa dalje në det. Ajo që mungon në Kosovë është vetëm dalja në bregdet, por këtë e kompenson me një peisazh natyror të plotë të fushave të gjera, malet e dhëmbëzuar e të pjerrta, lumenjtë si kristal që derdhen, ujëvarat, pyjet e dendura, shpellat dhe liqenet. Një vend i vogël, por me plot diversitet, për të cilat është shumë i admirueshëm.

Vendndodhja: Kosovë
Zgjatja: 5 ditë

Tur Kosovë, Shqipëri

Nëpërmjet këtij turneu ju do të përjetoni ngjashmëritë dhe dallimet e Kosovës dhe Shqipërisë, dy vende me shumicë popullsi shqiptare, të cilët kanë jetuar me kufij të ndarë për më shumë se një shekull. Tani kufijtë janë më pak të dukshëm.

Vendndodhja: Kosovë
Zgjatja: 6 ditë

Tur klasik në Kosovë

Ky turne ka për qëllim të tregojë se çfarë e bën Kosovën një vend kompleks dhe shumë të veçantë që të jetë, duke u njohur me: historine e trazuar të lashtë dhe moderne, kulturën e pasur, natyrën mahnitëse, fetë e shumta monumentet dhe njerëzit miqësorë.

Vendndodhja: Kosovë
Zgjatja: 6 ditë

Tur Kosovë Maqedoni

Eksploroni Kosovën dhe Maqedoninë - dy vendet me plotë histori dhe tradita. Ky turne përfshin vendet e UNESCO-s e të dy vendeve, ndërsa do mahniteni nga natyra spektakolare që këto vende ofrojnë.

Vendndodhja: Kosovë
Zgjatja: 7 ditë

Tur Kosovë, Maqedoni, Shqipëri

Ky turne eksploron tri vendet fqinje të Ballkanit: Kosovën, Shqipërinë dhe Ish Republikën Jugosllave të Maqedonisë me monumentet e tyre kryesorë. Një turne i shkëlqyer për të kuptuar ngjashmëritë dhe dallimet e këtyre vendeve.

Vendndodhja: Kosovë
Zgjatja: 8 ditë

Tours to Balkans

Balkans a fusion of flavour

This tour combines some of the lesser known countries in the Balkans; Albania, Macedonia, Kosovo and Montenegro, by trying to show the best each of these countries offers. Albania offers a mixture of cultural elements with 3 UNESCO World Heritage Sites and a rich archaeological legacy.

Location: Albania, Macedonia, Kosovo, Montenegro
Duration: 14 days

Guaranteed
Departure
From € 1199

Culture Heritage of Albania & Macedonia

This is one of our most sold tours which, explores two neighbouring Balkan countries, Albania and Macedonia. It has proven to offer the right mixture; of cultural elements with 4 UNESCO World Heritage Sites, the religious mix and tolerance of the region, delicious cuisine be it really traditional homemade or more elaborated, daily life, and the genuine hospitality of the inhabitants. Enjoy this unique experience which fuses together similarities and differences.

Location: Albania & Macedonia
Duration: 11 days

Balkans – "The starting from" tour

This tour as the title shows is a tour designed to be the most basic version of our other Balkan tours, for those who are limited in time and budget but would still like to discover Albania, Macedonia, Kosovo and Montenegro.

Location: Albania, Macedonia, Kosovo and Montenegro
Duration: 10 days

Balkan Explorer: from the Adriatic to the Black Sea

Explore the Balkans from the shores of the Adriatic Sea in Albania, through the landscapes of Macedonia, and on to Bulgaria a country on the shores of the Black Sea. A perfect combination of 3 countries covering an array of cultural and natural sites considered UNESCO patrimony of humanity. Explore them with us in a comprehensive tour.

Location: Albania, Macedonia, Bulgaria
Duration: 13 days

Treasures of Albania, Northern Greece and Macedonia (FYROM)

This is a great tour for cultural heritage lovers as it explores 3 neighbouring countries with 5 UNESCO World Heritage Sites, the religious mix and tolerance of the region, delicious cuisine and the genuine hospitality of the inhabitants.

Location: Albania, Macedonia, Greece
Duration: 10 days

Wild Beauty Tour of Albania & Montenegro

Albania and Montenegro are neighbouring countries on the shores of the Adriatic sea. The countries share the sea, Shkodra lake - the largest lake in the Balkans and the mountains which both have plenty of. This tour will take you to their most spectacular natural sites without forgetting your interest in their history, traditions and people as part of the experience of a savvy traveller.

Location: Albania and Montenegro
Duration: 10 days

Discover Albania & Kosovo

This tour is designed for the travellers who would like to discover these two unknown destinations. The interesting part is that Kosovo has an Albanian ethnic majority and therefore is in a way a continuation of traditions of north Albania, and yet at the same time there is diversity in habits, culture, nature and sites.

Location: Albania and Kosovo
Duration: 11 days

Essential Balkans from Corfu

This tour is aimed to be an exploration of the Balkan countries Albania, Macedonia, Kosovo and Montenegro starting and ending in a convenient location like Corfu where many low cost carriers and flight charters fly for most of the year. It is an intensive tour aimed to discover the essentials of these countries at the lowest budget.

Location: Albania, Macedonia, Kosovo, Montenegro and Greece
Duration: 11 days

Albania & Macedonia - A Journey of Discovery

A tour of Skopje arrival/deparute where past and presents collide and intertwine not only in the plentiful sites and monuments of this two fascinating countries but also in everyday life. Especially enhanced is this mixture in rural areas where one can almost feel in certain elements as if time has stopped still a few decades back at least. Enjoy the rewarding beauties of Albania and Macedonia.

Location: Albania & Macedonia - A Journey of Discovery
Duration: 8 days