Hotele ne Mitrovica

Mitrovica është qytet në pjesën veriore të Republikës së Kosovës si dhe qendër e komunës dhe rajonit me të njëjtin emër. Pozita e mirë gjeografike në mes të dy lumenjve Ibrit dhe Sitnicës kanë ndikuar që në parahistori ky territor të banohet.  Sipas zbulimeve arkeologjike të bëra në ketë territor, lë të kuptohet se banoret më të vjetër ishin dardanët te cilët i tërhoqi mundësia e zhvillimit te bujqësisë. Me ardhjen e romakëve shëndrrohet në një postë ushtarakë dhe vend përpunimi i metaleve. Pas sundimit romak ky territor bie nënë sundimin e Carit bullgar Simeonit (879-927) i cili sundim me vonë zëvendësohet nga familja e Njemanjve. Gjatë sundimit të kësaj familje ky territor mbushët me sllave. Me ardhjen në fuqi të Car Dushanit vendasit fillojnë të kalojnë nga riti katolik në ritin orthodokës. Zbuloni gjërat më të mira më të mira për të bërë në Mitrovicë, Kosovë përfshirë Kisha e Shën Dhimitrit, Ura e Gurit, Xhamia e Zallit, Monumenti i Minatorit, Kalaja Zvecan, Parku Industrial i Mitrovicës, Hoteli Jadran, Qyteti i Kështjellës, Muzeu i Mitrovicës, Manastiri i Banjska.  Vizito Mitrovicen dhe rezervo online hotele ne Mitrovice, Kosove.